Diyanet İşleri Başkanlığı, Mekke’de Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı çeşitli programlarla kutladı.
Diyanet İşleri Başkanlığı 2026-2027 Umre Organizasyonu dahilinde Mekke’de bulunan görevli personel ve umreciler için Camiler ve Din Görevlileri Haftası özel programları gerçekleştirildi. Bu yıl “Cami ve Sosyal Hayat” temasıyla idrak edilen hafta dolayısıyla Dâr Hâdî Oteli Mescidi’nde düzenlenen etkinlikte, camilerin toplumsal yaşamdaki birleştirici rolü ele alındı.
T.C. Cidde Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Ahmet Oğuz, camilerin sadece ibadet mekanı değil, sosyal hayatı inşa eden merkezler olduğunu ifade etti. Oğuz, din görevlilerinin toplumun her kesimine ulaşan bir rehberlik misyonu üstlendiğini belirterek, ihram sonrası dönemde cami ile kurulan bağın korunmasının önemine dikkat çekti. Programda vefat eden din görevlileri ve cemaat için hatim duası yapıldı.
Hafta kapsamında gerçekleştirilen vefa ziyaretlerinde, Diyanet Mekke Sağlık Merkezi’nde tedavi gören hastalar ile merkez personeli ziyaret edildi. Heyet, hastalara geçmiş olsun dileklerini ileterek gül takdiminde bulundu. Ayrıca, Mekke’de görevli Başkanlık personeli ile dayanışmayı güçlendirmek amacıyla bir öğle yemeği buluşması organize edildi.
Cuma Hutbesi, her hafta Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan güncel cuma hutbelerini, dua ve zikirleri, dini bilgileri ve Cuma mesajlarını bir arada sunan kapsamlı bir İslami içerik platformudur. Manevi hayatınızı zenginleştirmek için ihtiyaç duyduğunuz tüm içeriklere kolayca ulaşabilirsiniz.
Yorum Yap