Depremlerde hasar gören 17. yüzyıl yapısı Gürün Ulu Cami, hayırseverlerin katkılarıyla aslına uygun olarak restore ediliyor.
17. yüzyılda 4. Murad döneminde inşa edilen Gürün Ulu Cami, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerin ardından başlatılan restorasyon çalışmalarıyla tekrar ibadete hazırlanıyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerde minaresi ve kubbesi hasar gören tarihi yapı, güvenlik gerekçesiyle bir süredir kapalı tutuluyordu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, caminin aslına uygun olarak restore edilmesi için yürütülen süreci yakından takip ediyor. Anıtlar Kurulu onayının ardından yaklaşık 4 ay önce start verilen çalışmalar, hayırseverlerin sağladığı 65-70 milyon liralık kaynakla finanse ediliyor.
Projenin teknik ve idari süreçlerinde Üsküdar Belediyesi’nin önceki dönem yönetimiyle iş birliği yapıldı. Mimarlar ve teknik ekiplerin titizlikle sürdürdüğü restorasyonun, 2024 yılı sonuna kadar tamamlanarak caminin yeniden hizmete açılması hedefleniyor.
Cuma Hutbesi, her hafta Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan güncel cuma hutbelerini, dua ve zikirleri, dini bilgileri ve Cuma mesajlarını bir arada sunan kapsamlı bir İslami içerik platformudur. Manevi hayatınızı zenginleştirmek için ihtiyaç duyduğunuz tüm içeriklere kolayca ulaşabilirsiniz.
Yorum Yap