İngiltere Kralı 3. Charles, Avrupa’nın ilk çevre dostu camisi olan Cambridge Merkez Camisi’ni ziyaret ederek Müslüman toplumla bir araya geldi.
İngiltere Kralı 3. Charles, Türkiye’nin desteğiyle inşa edilen ve Avrupa’nın ilk çevre dostu ibadethanesi olma özelliğini taşıyan Cambridge Merkez Camisi’nde temaslarda bulundu. Müslüman karşıtlığının arttığı bir dönemde gerçekleşen bu ziyaret, İngiliz monarşi tarihinde bir kralın resmi cami ziyareti gerçekleştirmesi bakımından tarihi bir nitelik taşıyor.
Kral Charles, cami yönetimi, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş ve bölgedeki Müslüman toplum temsilcileriyle bir araya geldi. Ziyaret sırasında Kral’a, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kaleme alınan bir mektup takdim edildi. Mektupta, Kral’ın bu ziyareti ırkçılık ve İslamofobi ile mücadele noktasında kıymetli bir adım olarak nitelendirildi.
2019 yılında açılan Cambridge Merkez Camisi, sıfır karbon ayak izi hedefi ve sürdürülebilir teknolojileriyle dikkat çekiyor. Fotovoltaik paneller, yağmur suyu depolama sistemleri ve doğal havalandırma üniteleriyle donatılan yapı, mimarisinde İslam geometrisi ile yerel Viktorya dönemi tuğla işçiliğini birleştiriyor. Türkiye Diyanet Vakfı’nın katkılarıyla hayata geçirilen cami, bugüne kadar 23 farklı ödülün sahibi oldu.
Cuma Hutbesi, her hafta Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan güncel cuma hutbelerini, dua ve zikirleri, dini bilgileri ve Cuma mesajlarını bir arada sunan kapsamlı bir İslami içerik platformudur. Manevi hayatınızı zenginleştirmek için ihtiyaç duyduğunuz tüm içeriklere kolayca ulaşabilirsiniz.
Yorum Yap